Föreningen

En bostadsrättsförening är en form av ekonomisk förening och har till ändamål att i föreningens hus upplåta lägenheter till medlemmarna med bostadsrätt utan tidsbegränsning. (Bolagsverket, läs mer här)

Förvaltning

Riksbyggens kontor i Göteborg biträder styrelsen med föreningens förvaltning gällande ekonomi, teknik, fastighetsservice och fastighetsutveckling.

Förvaltaren och dennes roll

Föreningens stadgar

Det finns lagar som gäller för bostadsrättsföreningar och ekonomiska föreningar, men föreningen har också en egen ”lag” och det är stadgarna. Dessa stadgar finns registrerade hos Bolagsverket. Varje medlem bör ha ett exemplar av stadgarna för att veta vilka regler som gäller i föreningen.

STADGAR 2018-06-13 (pdf)

Styrelse

Som medlem kan du bidra till föreningens utveckling och stabilitet genom att aktivt delta i styrelsearbete och valberedning. Ju fler medlemmar som är aktiva, desto bättre blir vårt gemensamma resultat.

Vid ordinarie årsstämma väljer bostadsrättsföreningens medlemmar en styrelse om minst tre och högst fem ledamöter samt minst en och högst fyra suppleanter. Styrelsen väljer inom sig en ordförande. Styrelsen sammanträder en gång i månaden, utom i juli.

Styrelsens uppgift är att förvalta föreningens egendom, vilket bland annat innebär att se till att reparationer och underhåll genomförs enligt den fastställda underhållsplanen. Styrelsen skall även se till att föreningens stadgar efterlevs och att årsstämmans beslut genomförs.

Styrelsen 2019

Arbetsgrupper

Styrelsen har utsett två arbetsgrupper: odlingsgruppen och en grupp som arbetar för gemenskap i föreningen.

Odlingsgruppen har ansvar för 10 odlingslådor som står på kullen. Vill du vara med i odlingsgruppen så planeras odlingen för året under tidig vår. Mötet med fördelning av lådorna för säsongen sker 2 mars 2020.

Gemenskapsgruppen har som uppdrag att se över hur vi kan skapa en trevligare gemenskap i vår förening. Se efter notiser på anslagstavlan när möten sker för att vara med att planera.

Årsstämma 2020

10 december 2020 kommer nästa årsstämma hållas. För motioner till stämma så finns mallar nedan.
Motionsärendet ska skriftligen anmälas till styrelsen senast en månad efter räkenskapsårets utgång. Räkenskapsåret för Göteborgshus 22 är 1 juli till 30 juni, enligt stadgarna.

Blanketter för årstämman

Fullmakt för ombud vid årsstämma (pdf)
Mall för motion till årsstämma (doc)

Protokoll och årsredovisning

För årsstämmoprotokoll och årsredovisningar hänvisas till mittriksbyggen.se.

Underhållsplan

All information finns i Årsredovisningen.
På gång 2020:

• Fasadtvätt
  • Renovering av avlopp
  • Ny pump

Kommande underhåll: översyn av värmesystem, byte av undercentral, underhåll av tak och fasadtvätt.

Uppdaterad 2020-10-24