Sida

En bostadsrättsförening är en form av ekonomisk förening och har till ändamål att i föreningens hus upplåta lägenheter till medlemmarna med bostadsrätt utan tidsbegränsning. (Bolagsverket, läs mer här)

Styrelse

Som medlem kan du bidra till föreningens utveckling och stabilitet genom att aktivt delta i styrelsearbete och valberedning. Ju fler medlemmar som är aktiva, desto bättre blir vårt gemensamma resultat.

Vid ordinarie årsstämma väljer bostadsrättsföreningens medlemmar en styrelse om minst tre och högst fem ledamöter samt minst en och högst fyra suppleanter. Styrelsen väljer inom sig en ordförande. Styrelsen sammanträder en gång i månaden, utom i juli.

Styrelsens uppgift är att förvalta föreningens egendom, vilket bland annat innebär att se till att reparationer och underhåll genomförs enligt den fastställda underhållsplanen. Styrelsen skall även se till att föreningens stadgar efterlevs och att årsstämmans beslut genomförs.

Styrelsen 2019

Förvaltning

Riksbyggens kontor i Göteborg biträder styrelsen med föreningens förvaltning gällande ekonomi, teknik, fastighetsservice och fastighetsutveckling.

Förvaltaren och dennes roll url_icon

Årsstämma 2019

2 december 2019 kommer nästa årsstämma hållas. För motioner till stämma så finns mallar nedan.
Motionsärendet ska skriftligen anmälas till styrelsen senast en månad efter räkenskapsårets utgång. Räkenskapsåret för Göteborgshus 22 är 1 juli till 30 juni, enligt stadgarna.

Blanketter

Fullmakt för ombud vid årsstämma (pdf)
Mall för motion till årsstämma (doc)

Föreningens stadgar

Det finns lagar som gäller för bostadsrättsföreningar och ekonomiska föreningar, men föreningen har också en egen ”lag” och det är stadgarna. Dessa stadgar finns registrerade hos Bolagsverket. Varje medlem bör ha ett exemplar av stadgarna för att veta vilka regler som gäller i föreningen.

STADGAR 2018-06-13 (pdf)

Underhållsplan