Medlemsnytt

Ledare
Hoppas ni alla har haft en riktigt härlig sommar och är laddade inför den stundade hösten.
Styrelsen har nu fullt upp med bokslut och förberedelser inför årsstämman. Vi har lite olika tankar på hur vi skall kunna genomföra den. Vi har både motioner och propositioner. Vi behöver därför genomföra den i fysisk form utifrån gällande Covid-19 regler.

Styrelsen har en konferensdag i oktober där vi bland annat kommer prata framtid. Det är viktigt att vi ibland lyfter blicken och se vad vi vill göra för investeringar framöver i föreningen.

På gång nu i föreningen

 • Arbetet med att byta ut våra vattenpumpar och installera tryckstegringspumpar är i
  slutfasen och beräknas vara klart i början av oktober med injustering.
 • Bytet av våra stammar i bottenvåning samt under husen löper på. Virvelvindsgatan 26 och 28 löpte enligt plan och näst på tur är Virvelvindsgatan 30.
 • Vi jobbar vidare med det nya låssystemet och planen är att ha fler infoträffar under hösten.
 • En större utredning kring energibesparande åtgärder från Riksbyggen är nu klar. Den ser lovande ut. En del i det är utbyte av våra radiatorer som skall utföras under nästa år. Andra spännande saker i utredningen är solceller, luftvärme, gemensam el mm.
 • Vi är i planeringsstadiet för en ny OVK (Obligatorisk ventilationskontroll). Först ut är
  förskolan på Kastvindsgatan. Därefter kommer vi att ”nollställa” ett hus i taget.

Felsorterat avfall
Vi behöver alla hjälpas åt att hålla nere våra avfallskostnader och tänka på miljön genom att sortera och göra det rätt. Vi har fått påpackning från Göteborg Stad att vi har problem med att avfall inte sorteras rätt. Vid felsorterat avfall töms inte kärlen utan vi behöver beställa extra tömning. Det räknas då som övrigt avfall och ger föreningen extra kostnader.

Test av Min föreningsapp
Vi testar just nu gratis ”Min föreningsapp” i tre månader för att se om vi tror att den kan vara något för oss. Var gärna med och kom era åsikter. Fördel är att man får påminnelser genom appen och man får veta exempelvis när ny information är upplagd på hemsidan. Vi kan även lägga ut undersökningar, information och inlägg direkt i appen.
Ladda ner ”Min föreningsapp” i Google Play eller App Store. Sök på ”Brf Göteborgshus 22”

Information
Vi har tyvärr haft några inbrott i våra cykelförråd under sommaren. Det har tyvärr varit återkommande just sommartid. Vi hoppas att vi till nästa sommar har nya lås och trygghetskameror på plats och slipper detta problem. För att försvåra för tjuvarna vill vi uppmana er med dyrare cyklar att DNA märka dessa. Ett enkelt och billigt sätt att göra cykeln svårsåld. Ta gärna bort batteriet också från elcyklarna då dessa har ett högt värde.

Comhem

Vi har blivit uppmärksamma på att det digitala utbudet från Comhem är något smalare och det är något färre kanaler. Vi har i tillägg fått tillgång till Comhem Play som alla medlemmar kan nyttja för att se kanalerna på annan enhet vid andra geografiska platser om man vill.

 • Valberedningen söker
 • Känner du att det är dags att engagera dig i din förening? Eller vet du någon som skulle passa bra i vår styrelse eller valberedning? Maila lotta.kahrle@gmail.com